Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

by Expertnews.gr

Στο κυβερνητικό κτήριο της Βόρειας Μακεδονίας, έφτασε λίγο μετά τις 11.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο υποδέχθηκε θερμά ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.
Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερ και τους υπουργούς των δύο χωρών, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει με selfie τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν έναν τους υπουργούς και φωτογραφήθηκαν με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια.
Ακολούθως εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτηρίου όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Αμέσως μετά συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και υπογράφηκαν διμερείς συμφωνίες.
Μετά τις κοινές δηλώσεις που θα παραχωρήσουν στα ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και στις 16.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.
Αλ. Τσίπρας: Επίσκεψη ιστορικής σημασίας
«Άφιξη στα Σκόπια για μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι» έγραψε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε» πρόσθεσε στο tweet του ο κ. Τσίπρας.
Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ σε ανάρτησή του. «Ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών» έγραψε σε tweet του, το οποίο συνόδευσε με φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τη γειτονική χώρα πλαισιωμένος από δεκαμελές υπουργικό κλιμάκιο και συνοδευόμενος από πολυμελή επιχειρηματική αποστολή. Πρόκειται για την 1η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.
NEWS