Η ΝΔ προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη

by Expertnews.gr

Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.
Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο διευκρίνισε, σημείωσε, όμως, ότι αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ θα περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι, αλλά και για “προβληματικά” άρθρα του Ποινικό Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.
Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια, δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών
Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ ο Κ. Μητσοτάκης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, για να προσθέσει πως, υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η ΝΔ προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πως θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, λέγοντας: εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του.
Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα
Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του. Ανέφερε, επίσης, πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.
Επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για διαφορετικούς λόγους, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα “κόμματα της οργής” τελειώνουν ή τέλειωσαν. Τέλος, επέρριψε ευθύνες, από κοινού, στον κ. Τσίπρα και στον κ. Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ
Το μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015 είναι αδιανόητο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ.
Τόνισε πως στόχος είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ και για αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για “τοξικότητα” στον πολιτικό λόγο και πόλωση. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει από τη ΝΔ “πολακισμός” και πως οι υποθέσεις που θα διερευνηθούν από τη Βουλή θα γίνουν χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της ΝΔ είπε, ακόμα, ότι σύντομα -αλλά όχι αμέσως- θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.
Θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, ζήτησα προτάσεις από τους πρυτάνεις
Θα είμαστε σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Επανέλαβε ότι θα μειωθεί η φορολογία, όπως έχει περιγραφεί στο πρόγραμμά του, και μίλησε για συμμετοχική ανάπτυξη με κίνητρα στις επιχειρήσεις για να μοιράσουν τον πλούτο.
Διέψευσε δημοσίευμα της «Αυγής» για το ασφαλιστικό και τα περί φόρων στην ενέργεια λέγοντας ότι πρόκειται για «σαχλαμάρες». Τόνισε ότι εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις και επανέλαβε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει σχεδιάσει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο, τονίζοντας ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ, θα περιλαμβάνεται η κατάργησή του. Αν ένας διακινητής ναρκωτικών μπει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τότε θα μπεί η αστυνομία και θα τον συλλάβει, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι ζήτησε προτάσεις από τους πρυτάνεις για ελεγχόμενη πρόσβαση σε κτίρια και διαβεβαίωσε ότι θα αδειάσει το Πολυτεχνείο από τους “μπαχαλάκηδες”. Επίσημανε, επίσης, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση του για να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρξει ασφάλεια και τάξη.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα οριστεί από τη νέα κυβέρνηση.
NEWS