Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΟΜΠΙ

by Expertnews.gr

«Σήμερα η κυβέρνηση είναι ένα πολιτικό ζόμπι» υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών Δημήτρης Τσιόδρας, εκτιμώντας ότι οι μέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία «τελειώνουν και το μόνο που περιμένει είναι πότε θα υπογραφεί η ληξιαρχική πράξη τέλους».
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Τσιόδρας αναφέρει πως αν ο κ. Τσίπρας, αν όντως πάει σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. «Έχει δύο επιλογές: Την κακή και τη χειρότερη. Η κακή είναι να χάσει με σημαντική διαφορά. Η χειρότερη είναι να παρουσιάσει εικόνα κατάρρευσης» δηλώνει.
Όπως υποστηρίζει στις επικείμενες ευρωεκλογές πρέπει το μήνυμα «φύγετε» να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται. «Αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες για τη διαμόρφωση κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν δημιουργήσει την πιο ανώμαλη πολιτική περίοδο της μεταπολίτευσης» επισημαίνει.
Αναφερόμενος στους λόγους αποχώρησης του από το Ποτάμι σημειώνει ότι «μετά την αποτυχία τής προσπάθειας να φτιαχτεί ένας νέος μεγάλος φορέας στο χώρο του Κέντρου, που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», πίστευε ότι ο δρόμος για το Ποτάμι ήταν η συνεργασία με τη Ν.Δ..
Απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη που είπε η Ν.Δ. αυτή την περίοδο γέρνει προς τα δεξιά, ο κ. Τσιόδρας υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποβολή του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν από το ΕΛΚ δείχνουν ότι η Ν.Δ. έχει ανοιχτό μέτωπο με τους ακραίους» και υποστηρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιποολίτευσης κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση και στην οικονομία, την παιδεία και το κράτος.
Για τις δημοσκοπήσεις και την επιλογή του Πρωθυπουργού να απευθυνθεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς εκτιμά ότι οι προσπάθειες να απευθυνθούν σε ευρύτερες δυνάμεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες. «Οι υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους, τις περιφέρειες και το ευρωψηφοδέλτιο αποτυπώνουν την ένδεια προσώπων» δηλώνει, προβλέποντας ότι οι πολίτες θα δώσουν άνετη πλειοψηφία στη Ν.Δ. «για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες».

 NEWS