Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

by Expertnews.gr

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου  επικεφαλής της Επιτροπής εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με την κ. Αγγελοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε μία πρώτη συζήτηση για τους στόχους της επετείου και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

«Το 2021, θα είναι μία χρονιά που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σημείωσε ότι «όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο». «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.
NEWS