Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ

by Expertnews.gr

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απαράδεκτη η σιωπή της Aν. Yπουργού Eξωτερικών, Σ. Αναγνωστοπούλου για τα μείζονα θέματα της νέας ΚΑΠ χθες στο Λουξεμβούργο».
Πλήρης δήλωση
«Για μια ακόμη φορά τα συμφέροντα της χώρας υπέρ της διατήρησης του προϋπολογισμού στη νέα ΚΑΠ 2021-2027 και κατά της εξωτερικής σύγκλισης έμειναν δυστυχώς ανυπεράσπιστα.
Η αναπληρώτρια Yπουργός Eξωτερικών, κ. Σία Αναγνωστοπούλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο με θέμα το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το Brexit, αρκέστηκε να μιλήσει μόνο για το δεύτερο, όπως επιβεβαίωσε με σχετικό Δελτίο Τύπου της.

Την ώρα που οι ομόλογοί της από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη (Λετονία, Λιθουανία κ.α.) υπεραμύνθηκαν της πλήρους εξίσωσης των αγροτικών ενισχύσεων -σενάριο καταστροφικό για την Ελλάδα- η Ελληνίδα Υπουργός παρέμεινε άλαλη. Την ίδια στιγμή οι Γάλλοι, οι Πολωνοί και οι Ισπανοί υποστήριξαν την διατήρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για τη Γεωργία, θέση που υποστηρίζει σταθερά από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία και το ΕΛΚ.

Προφανώς η στάση της κ. Αναγνωστοπούλου δεν είναι τυχαία. Τα ίδια είχε πράξει άλλωστε και ο κ. Κατρούγκαλος στις 12 Νοεμβρίου 2018 σε αντίστοιχο Συμβούλιο. Πρόκειται όμως για επικίνδυνη στάση, καθώς διακυβεύονται τόσο κρίσιμα για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της ελληνικής Γεωργίας ζητήματα.

Ως Νέα Δημοκρατία από τις 2 Απριλίου 2019 έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων τις επίσημες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου 2018 καθώς και τη σχετική, αν υπήρξε, απάντηση που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η διαπραγματευτική αφωνία της Κυβέρνησης πρέπει να λάβει τέλος!».
NEWS