Η Alitalia διοργάνωσε το πρώτο Webinar “Ready to RESTART!”

by Expertnews.gr

Η Alitalia διοργάνωσε στις 24 Ιουνίου 2020 για τους Trade Συνεργάτες της και τους Corporate Πελάτες, το πρώτο Webinar με τίτλο “Ready to RESTART!”. Το Webinar πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και με την συμμετοχή του Aeroporti di Roma. 

Κατά τη διάρκεια του Webinar έγιναν παρουσιάσεις από τον  κ. Γεώργιο Αθανασίου, Country Manager της Alitalia για την Ελλάδα, το Ισραήλ και τη Μάλτα, από την  κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου,  Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και από τον κ. Federico Scriboni, Head of Airline Traffic Development του Aeroporti di Roma, ενώ Συντονίστρια του Webinar ήταν η κ. Έλενα Δημοπούλου, Υπεύθυνη Social Media του Γραφείου Τύπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

O κ. Γεώργιος Αθανασίου μίλησε εκτενώς για το σχέδιο επανεκκίνησης των πτήσεων της Alitalia, και πιο συγκεκριμένα για την επαναφορά των πτήσεων από Ρώμη για Αθήνα από την 1η Ιουλίου, με μία καθημερινή πτήση προς και από την Αθήνα καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου. Αναφέρθηκε επίσης και στην αύξηση των προορισμών και των συχνοτήτων πτήσεων σε Ιταλία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική από τις αρχές Ιουλίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πανέμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς της Σικελίας και Σαρδηνίας. Ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο Webinar ότι η Alitalia  θα εκτελεί τον Ιούλιο  περισσότερες από 1.000 πτήσεις την εβδομάδα, 60% περισσότερες πτήσεις συγκριτικά με τον Ιούνιο, πραγματοποιώντας 52 δρομολόγια από 37 αεροδρόμια, 19 στην Ιταλία και 18 στο εξωτερικό. Στη συνέχεια τόνισε ότι η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Alitalia, παρουσιάζοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έχει υιοθετήσει και στην πτήση και στο έδαφος, σε συνεργασία και με τις Υγειονομικές Αρχές. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Αθανασίου προέτρεψε  όλους τους Συνεργάτες/επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού σε μία από κοινού επανεκκίνηση με σκοπό την επαναφορά της ανάπτυξης στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο.

Ακολούθησε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου που ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ότι το 2019 ήταν η έκτη συνεχής χρονιά με θεαματική ανάπτυξη στην κίνηση επιβατών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αυτή η ανοδική  πορεία καταγράφηκε  και τους πρώτους δύο  μήνες του 2020 μέχρι την εμφάνιση του Covid-19.  Επίσης  παρουσίασε στοιχεία από μία ενδιαφέρουσα έρευνα που εξετάζει τη συναισθηματική προδιάθεση  των Ελλήνων απέναντι στο ταξίδι τόσο κατά τη διάρκεια του lockdown όσο και μετά, καθώς και τις δράσεις που οργανώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης και ασφαλούς ταξιδιωτικής εμπειρίας παρά τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά την Covid-19 εποχή. Τέλος  προσκάλεσε όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου μαζί και με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, να συνεργαστούν ώστε να επανακάμψει ο αεροπορικός και τουριστικός  κλάδος. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Federico Scriboni, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ανέλυσε διεξοδικά όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid- 19. Μεταξύ άλλων μίλησε για  τους θερμικούς σαρωτές υψηλής τεχνολογίας που έχουν εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Fiumicino από τις 5 Φεβρουαρίου. Παρουσίασε και το «έξυπνο κράνος», τον  φορητό θερμικό σαρωτή, μια συσκευή  που επιτρέπει στο προσωπικό του αεροδρομίου να παρακολουθεί και να μετράει τη θερμοκρασία σώματος των επιβατών από απόσταση και ενώ περπατούν στο αεροδρόμιο.

Παρουσίασε επίσης τις μεθόδους εξονυχιστικής απολύμανσης του τερματικού σταθμού και του εξοπλισμού του. Μίλησε ακόμα και για την απολύμανση των καταγεγραμμένων αποσκευών πριν την παράδοσή τους στους επιβάτες.
Επίσης έκανε αναφορά στη σήμανση στους χώρους του αεροδρομίου και στην λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων  προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Τέλος τόνισε ότι το αεροδρόμιο Fiumicino είναι καθόλα έτοιμο για την μετάβαση στη νέα εποχή, πάντα σε συνεργασία με τους εξαίρετους συνεργάτες του, όπως είναι η Alitalia.

 

NEWS