Φραγμός στην ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα

by Expertnews.gr

Η ασφάλεια των πολιτών στο επίκεντρο

Στα πλαίσια του ανασχεδιασμού για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα ενίσχυση τα ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς , που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές.

Τα ΜΑΤ αριθμούν 1.650 αστυνομικούς με 49 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ και είχε υπάρξει προσπάθεια ενίσχυσής τους με 100 επιπλέον αστυνομικούς στις αρχές του χρόνου.

ΟΙ 400 νέοι αστυνομικοί που θα ενταχθούν  στα ΜΑΤ για πρώτη φορά (υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση) θα στελεχώσουν ορισμένες νέες διμοιρίες που θα δημιουργηθούν, ενώ θα υπάρξει κι ανανέωση του προσωπικού τους με μετακίνηση και σε άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της Διεύθυνσης Μεταγωγών με την ανακαίνιση του κτιρίου της Πέτρου Ράλλη που είχε τεράστιες ζημιές και θα ενισχυθεί με 200 αστυνομικούς .

Επίσης  ελήφθη η απόφαση να ενεργοποιηθούν στις   υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ και κυρίως σε τμήματα της Αθήνας, περίπου 2000 ακινητοποιημένα οχήματα που προέρχονται από κατασχέσεις στην διάρκεια ερευνών των διωκτικών αρχών.

Επιπλέον από 1η Σεπτεμβρίου η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές σχεδιάζει μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κλείνουν δρόμους, πεζοδρόμια, εμποδίζουν τις κινήσεις των πεζών κ.λπ.

Οι συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου  εντάσσεται στο σχέδιο αναμόρφωσης και ενίσχυσης της ΕΛΑΣ, στη προσπάθεια να περιορισθεί η ανομία στο κέντρο της Αθήνας, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές αλλά και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Στην εποπτεία της ηγεσίας της αστυνομίας περνάει η ασφάλεια των φυλακών της χώρας και η αναβάθμιση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) τοποθετήθηκε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη 250 εξωτερικών φρουρών.
NEWS