Εξαιρετικό το κλίμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρεμ Γουάτσα

by Expertnews.gr

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πρώτη επαφή του

, επικεφαλής του Fairfax, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον μεγαλοεπενδυτή να επισημαίνει ότι «αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα».

Πηγές προσκείμενες στον Ινδό επενδυτή επισημαίνουν πως ο κ. Γουάτσα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της, ενώ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το sequencing των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. 

Ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά  (σ.σ. φέρεται να  αναζητεί τρόπο εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής), την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις  

Στις συζητήσεις οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα ΣΔΙΤ για τις μεγάλες υποδομές και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των Npls.

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο» φέρεται να δήλωσε ο Ινδός επενδυτής προς τα μέλη της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης και τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γουάτσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.
NEWS