ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

by Expertnews.gr

Σε όλη τη χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι τα νησιά μας,  ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό. Είδαμε χιλιάδες κόσμου οι οποίοι, με όλες αυτές τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και με την κυβέρνηση Τσίπρα να πηγαίνει αντίθετα με τη λαϊκή βούληση και το εθνικό συμφέρον, ένιωσαν την ανάγκη να πάνε στις παρελάσεις και να τραγουδήσουν το “Μακεδονία Ξακουστή”» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Οι Έλληνες εκφράστηκαν, είναι υγιές που βρίσκονται πολύ κοντά στις παραδόσεις και στην Ιστορία τους» πρόσθεσε, ενώ στηλίτευσε τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Καστελόριζο και τη Μακεδονία. «Η ερασιτεχνική πολιτική που ακολουθείται με τις αποτυχημένες δηλώσεις των κ. Τσιρώνη, Κατρούγκαλου και Παππά, βάλλει κατά της ψυχής του Έλληνα και δημιούργησε αρνητικά αντανακλαστικά. Η πεποίθησή μας είναι διαφορετική από αυτά τα οποία πρεσβεύει η κυβέρνησή μας και από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Το βιώνει κάθε κυβερνητικό στέλεχος που επισκέπτεται την Περιφέρεια» είπε.
Ο κ. Κικίλιας αποδοκίμασε «τη βία και τις ακρότητες» συμπληρώνοντας πάντως πως «δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κυβερνά με την παρέα του απέναντι στη λαϊκή βούληση».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τα θέματα που ενοχλούν τους Έλληνες, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά». Αντιθέτως, «υπήρξε σφοδρή ενόχληση για το θέμα της παρενόχλησης από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε», πρόσθεσε, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να προβεί άμεσα σε έντονο διάβημα εάν υπήρξε περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο [ρωθυπουργός.
«Περιμένω τον κ. Κατρούγκαλο να προβεί σε έντονο διάβημα προς την τουρκική πλευρά, όπως ανέφερε χθες η κυβερνητική διαρροή. Αν παρενοχλήθηκε το σινούκ του Πρωθυπουργού, πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό συμβάν και πρέπει η ελληνική πλευρά να προβεί άμεσα σε διάβημα. Αν δεν προβεί η κυβέρνηση σε διάβημα και δεν έχει γίνει έτσι, είναι επίσης πάρα πολύ σοβαρό εάν έχει χρησιμοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους. Και το λέω αυτό, γιατί δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δύο τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη F4 μη οπλισμένα και προσέγγισαν σε απόσταση 5 μιλίων», είπε.NEWS