Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον

by Expertnews.gr
Τηλεφώνημα από τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό δέχθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τριντό συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, δεδομένης της ήδη ισχυρής επενδυτικής παρουσίας του Καναδά στην Ελλάδα.

Τόνισαν επίσης τον ξεχωριστό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, η οποία αποτελεί ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκοντων.

Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, ως συνδετικού κρίκου των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, με έμφαση στον οικονομικό τομέα.
NEWS