Εντός διμήνου το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων

by Expertnews.gr

Συνάντηση  του Γιάννη Πλακιωτάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Ο κ. Πλακιωτάκης, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής θέσης, αναφέρθηκε στην διϋπουργική σύσκεψη για τα υδατοδρόμια που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία μετείχαν και οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι υπουργοί έθεσαν χρονοδιάγραμμα εντός διμήνου να παρουσιαστεί το νέο απλουστευμένο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ενημέρωσαν τον κ. Πλακιωτάκη για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία δημιουργίας εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές στην Ελληνική επικράτεια καθώς και για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την λειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα μας.

Από πλευράς της εταιρείας συμμετείχαν ο πρόεδρος Τάσος Γκόβας, ο Χρήστος Χρήστου (Διευθυντής λειτουργίας της ΑΚΤΩΡ Facility Management) εταίρου της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και η Ρεβέκκα Γκόβα (Υπεύθυνη Οργάνωσης & Ανθρώπινου δυναμικού).
NEWS