ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

by Expertnews.gr

«Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι – όπως είπε – «με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία».
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «από τα 13 δισ. υπερπλεόνασμα της διετίας 2016-2018 ( πάνω δηλαδή και από τους συμφωνημένους στόχους), μόνο τα 2 δισ. επιστράφηκαν στον ελληνικό λαό και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ παροχών».
«Μιλάμε για υπέρ – πλεονάσματα για χρήματα που μέσω της υπερφορολόγησης έχουν αφαιρεθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ‘φιλολαϊκή’ πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος, φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη, οι πιο φτωχοί έγιναν ακόμη φτωχότεροι και η απάντηση στην αδυναμία αυτών των ανθρώπων είναι εφάπαξ παροχές» παρατήρησε, προσθέτοντας πως «ακριβώς τις ίδιες λογικές πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ.».
«Αν συνεχιστεί η λογική του διχασμού, της πόλωσης του «φύγε εσύ έλα εσύ» και στην ουσία η συνέχιση της ίδιας πολιτικής τότε μπαίνουμε διαρκώς σε νέες περιπέτειες» προειδοποίησε.
Αναφερόμενη στις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «μας δεσμεύουν όλους» εξηγώντας ότι «από τη στιγμή που έχουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πολιτικής, προγραμματικών θέσεων και εκλογικής στρατηγικής οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο τέλος του Συνεδρίου». Χαρακτήρισε κινητήρια δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ από το οποίο, όπως σημείωσε «κρατάμε την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά στον τόπο, τιμούμε τους ανθρώπους – ανώνυμους και επώνυμους – που πάλεψαν και έδωσαν τη ψυχή τους για τη χώρα και την παράταξη και προχωράμε μπροστά».
Επισήμανε ακόμη πως το Κίνημα Αλλαγής είναι «η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς, η συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».
Τόνισε πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα αλλά «η απάντηση της Ευρώπης στους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές». Εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι λύση για τη χώρα η επιστροφή της Δεξιάς, καθώς «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπία», σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν είναι αυτοί οι σωτήρες απέναντι στα δεινά που πράγματι προκαλεί στον τόπο η σημερινή κυβέρνηση».NEWS