Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική

by Expertnews.gr

«Θρηνούμε τον άδικο χαμό έξι συνανθρώπων μας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά με αντικείμενο την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, διαβεβαιώνοντας τους οικείους των θυμάτων ότι η Πολιτεία θα σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό τους.

«Η σύσκεψη αυτή έχει ως αντικείμενο να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα στη διαχείρη τις κρίσης. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική και ταυτόχρονα να κλείσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές και θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η αποστολή μας», ανέφερε ο υπουργός.

Διευκρίνισε παράλληλα πως «δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά πτώσεις δέντρων λόγω των στροβιλισμών και αυτό προκάλεσε και τον θάνατο των ανθρώπων».

Δήλωσε  επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα αντιμετωπιστούν όλες οι ζημιές. Όπως είπε η Περιφέρεια καταγράφει τις ζημιές στις υποδομές και στην περιοχή μεταβαίνουν συνεργεία για να καταγράψουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σημείωσε επίσης πως η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας «υπήρξε πρωτοφανής και γενναία». «Η δουλειά που έκαναν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ελαχιστοποίησαν τις ζημιές» είπε.NEWS