Έχει παραμεληθεί η βιομηχανία και ένας από τους στόχους που βάζουμε είναι να ξαναξεκινήσει

by Expertnews.gr

Έχει παραμεληθεί η βιομηχανία και ένας από τους στόχους που βάζουμε είναι να ξαναξεκινήσει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει βιομηχανία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την απλούστευση διαδικασιών και τη διαγραφή ενδιάμεσων γραφειοκρατικών σταδίων, «που ταλαιπωρούν πάρα πολύ έναν επιχειρηματία». «Εμείς θέλουμε ο επιχειρηματίας να δουλεύει εύκολα με το κράτος, όχι δύσκολα», σημείωσε.

Επίσης, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αν κάνουμε όλοι μας τη δουλειά που μας αναλογεί, ναι, το 2019 είναι ένας εφικτός στόχος για να δούμε την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό».

Ακόμα, αναφορικά με την ποινική προστασία των τραπεζικών στελεχών, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ποινική ασυλία δε μπορεί να έχει κανένας και ποτέ». «Αυτό που πρέπει να έχουν τα τραπεζικά στελέχη είναι μια ποινική προστασία από κακόβουλες μηνύσεις και κακόβουλες καταγγελίες, είτε από ανθρώπους οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση της τράπεζας που τους αφορά, είτε από ανταγωνιστές που είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση που έλαβε ένας ανταγωνιστής τους».

Τέλος, με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Είχα εγκαίρως προειδοποιήσει δημόσια, πριν από τις εκλογές, ότι αυτή η βιαστική, την τελευταία ημέρα, υπερψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα θα γεννήσει πάρα πολλά πράγματα που θα μας αφήσουν άφωνους. Ένα από αυτά είναι η υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα  Δεν φταίνε οι δικαστές, ούτε κανένας άλλος. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».


NEWS