ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

by Expertnews.gr

Οι ευρωεκλογές αναδεικνύονται σε δημοψήφισμα δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας κ.Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημεριδα “Νέα Σελίδα” της Κυριακής. Όπως είπε, «θα είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015 που θα βρεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών της, που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να της στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των καταστροφικών πολιτικών της, του λαϊκισμού και του διχασμού, που έχει εδραιώσει στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια». «Θα δοθεί στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να επιλέξουν την εναλλακτική της Νέας Δημοκρατίας, που πρεσβεύει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες» προσθέτει η κ. Κεραμέως.
Εκτιμά ότι χάθηκε η ευκαιρία ευρείας και τολμηρής συνταγματικής αναθεώρησης, «όπως το άρθρο 16, για να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και το άρθρο 24, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη προστασία από την κλιματική αλλαγή», εγκαλεί την κυβέρνηση για προώθηση «περιορισμένων αλλαγών που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα» και προσθέτει ότι «η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην γίνεται η προεδρική εκλογή αντικείμενο εργαλειοποίησης, ασφαλώς και είναι θετική και τη στηρίξαμε. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που ενισχύει μακροπρόθεσμα την πολιτική σταθερότητα της χώρας».
Αναφορικά με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι μπορούν να συνυπάρξουν «διαφορετικές απόψεις και στελέχη με διαφορετική έκφραση, ύφος και χαρακτήρα», προσθέτοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ενωτικός» και σημειώνοντας «παραδοσιακές αρχές και αξίες, προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες, μαζί με μια τολμηρή διάθεση αλλαγής αλληλοσυμπληρώνονται σε μια βέλτιστη ισορροπία και συνιστούν τη νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια σύγχρονη διακυβέρνηση».
Η κ. Κεραμέως δεν θεωρεί ότι οι διεργασίες που εξελίσσονται «στα δεξιά της ΝΔ» μπορούν να την πλήξουν, σημειώνοντας ταυτόχρονα «δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει και μπορούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας, ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση με αρχηγό τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στόχο την ανόρθωση της χώρας μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Σημειώνει ότι η ΝΔ δίνει έμφαση «στην υγιή επιχειρηματικότητα και την ατομική πρωτοβουλία, στην ιδιωτική οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα, στην παραγωγικότητα, στο αποτελεσματικό κράτος» καταλήγοντας στη συνέντευξή της «προσελκύουμε ολοένα και περισσότερο κόσμο που πρεσβεύει τις αξίες μας και επιθυμεί να βοηθήσει στην αλλαγή πολιτικής σελίδας».NEWS