Δημιουργία ενός κράτους φιλικού προς τον πολίτη

by Expertnews.gr

Στη δημιουργία ενός κράτους φιλικού προς τον πολίτη, τον οποίο πρέπει να υπηρετεί και να εξυπηρετεί δεσμεύτηκε ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας παράλληλα «ρητά και κατηγορηματικά» ότι η Ν.Δ. δεν συζητά για απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στη ΔΟΥ Ηρακλείου υπογράμμισε ότι η Ν.Δ ανασχεδιάζει τις διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους και 24 ώρες το 24ωρο, και δημιουργεί έναν κεντρικό κόμβο (portal) όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι με το δημόσιο, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ξένοι επενδυτές, επισκέπτες της χώρας, αλλά και οι απλοί πολίτες.

«Εμπιστευόμαστε τους δημόσιους υπαλλήλους με μεταφορά αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακούς παράγοντες, με μείωση των πολιτικών θέσεων (γραμματείς κλπ) κατά τουλάχιστον 20%, και νέο πλαίσιο επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης, με έμφαση στη λογοδοσία και το σύγχρονο management» ανακοίνωσε.

Και πρόσθεσε ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ.: Καθιερώνουμε αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση για όλους, για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι και να βοηθιούνται όλοι να βελτιώνουν την απόδοσή τους. Ρητά δεσμευόμαστε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αποκέντρωση, λέγοντας: «Μεταφέρουμε αρμοδιότητες του κράτους στην Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες τους και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για τους ΟΤΑ, ενισχύοντας τη φορολογική αποκέντρωση και την ουσιαστική οικονομική αυτοτέλειά τους».

NEWS