Αύριο Τετάρτη η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

by Expertnews.gr

Αύριο, Τετάρτη, θα  διεξαχθεί  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χώρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του σώματος, ανεξάρτητα από το εάν η σημερινή συνεδρίαση των ηγετών της Ένωσης για τα άλλα κορυφαία πόστα και ειδικά τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν θα καταλήξει σε συμφωνία ή όχι.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό. Η ψηφοφορία θα γίνει στις 3 Ιουλίου» δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου. 

Ωστόσο αποφαίστηκε να παραταθεί για μερικές ώρες, ως απόψε στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας) η διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Την ίδια ωρα την πλάτη τους, κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στην εναρκτήρια πανηγυρική  σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, γύρισαν οι ευρωβουλευτές του βρετανικού κόμματος Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ.

Η κίνησή τους προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ελλειψη λεπτότητας, τρόπων και αξιοπρέπειας. Τι επαίσχυντη εικόνα για τη Βρετανία» , «Να υποθέσω ότι θα γυρίσουν την πλάτη και στις αμοιβές τους…», ήταν μερικά από τα πρώτα μηνύματα στο Twitter.

NEWS