Αύριο η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

by Expertnews.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είxε συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαϊντ (Sheikh Abdullah bin Zayed). Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συνομιλία εστιάστηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων, καθώς και περιφερειακής συνεργασίας, ενώ οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε τακτική επαφή. 

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών  των ΗΑΕ συνεχάρη τη χώρα μας για την υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία και υπογράμμισε τη σημασία της για την προώθηση της συνεργασίας και της ευημερίας στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η σημασία της συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών με την Ιταλία και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργών.

Αύριο Πέμπτη ο κ. Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σε άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην Κοινή Ανακοίνωση για την Ανατολική Εταιρική Σχέση μετά το 2020, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας με έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


NEWS