Ας Επανεκκινήσουμε Τον Κόσμο», το Campus Party και στην Ελλάδα διαδικτυακά

by Expertnews.gr

Με σύνθημα «Ας Επανεκκινήσουμε Τον Κόσμο», το Campus Party έρχεται φέτος και στην Ελλάδα διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου και θα καλύψει έξι θεματικές ενότητες: Καθαρή Ενέργεια και Περιβάλλον, Απασχόληση και Οικονομία, Εκπαίδευση και Πόλεις, Ψυχαγωγία και Δημιουργικότητα, Reboot the Planet, Υγεία και Επιστήμη. «Στη μεγαλύτερη παγκόσμια ψηφιακή γιορτή καινοτομίας, η Ελλάδα ενώνει δυνάμεις με πάνω από 30 κράτη που επιχειρούν να ιχνηλατήσουν ένα καλύτερο αύριο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις. Όχημα είναι η καινοτομία και η προώθηση της τεχνολογικής προόδου, η ενσωμάτωση των επιχειρήσεων, η εκπαίδευση και η έρευνα» αναφέρουν οι διοργανωτές. Η περίοδος των αναγκαστικών φυσικών αποστάσεων, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, συμπίπτει με τους παγκόσμιους κοινωνικούς δεσμούς που αναπτύσσονται στο Campus Party Digital Edition, προσθέτουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Μεταξύ των ομιλητών και πρωτοπόρων στους τομείς τους, που θα απευθυνθούν στο ελληνικό κοινό, θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, υπουργοί, βουλευτές, ο Campus Party Ambassador, βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις καλύτερες καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες τους πάνω σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Campus Party Digital Edition θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, εξατομικευμένες υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης, καθώς και ερευνητικά προγράμματα που βασίζονται στην καινοτομία. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, διαδικτυακές συνομιλίες συνδυάζονται με εικονικές εμπειρίες, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια ενιαία παγκόσμια διαδικασία, που συνδέει νέους σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογία για την ανάδειξη των καλύτερων ιδεών και την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών, τα ονόματα των ομιλητών, όπως και όλες οι πληροφορίες για τη δωρεάν εγγραφή και συμμετοχή σας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://greece-digital.campus-party.org/

Τi είναι το Campus Party που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα; Σύμφωνα με τους ίδιους, όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. 72.000 ομιλητές, 88 εκδηλώσεις, 1600 κοινότητες, 700.000 εγγεγραμμένα μέλη, 900 πανεπιστήμια, 15 χώρες ενώνουν δυνάμεις στη μεγαλύτερη ψηφιακή γιορτή καινοτομίας. Με σύνθημα «Ας Επανεκκινήσουμε Τον Κόσμο», το Campus Party φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα σύνδεσης και επικοινωνίας στον πλανήτη για τους απανταχού Millennials και Post-Millennials, ένα ανοιχτό εργαλείο που παρέχει ρεαλιστικές προτάσεις σε εταιρείες και ιδρύματα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών, μια εκδήλωση, στην οποία καινοτόμοι, προγραμματιστές, μηχανικοί, έμποροι, σχεδιαστές, κατασκευαστές και δημιουργικά άτομα εγκαταλείπουν τα τετριμμένα, ώστε να προτείνουν τις πιο καινοτόμες ιδέες και λύσεις τους.


NEWS