ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

by Expertnews.gr

Με αφορμή την Ερώτηση 51 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη χαμηλή απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ 2014-2020, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίστηκε εξ’ ολοκλήρου την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και φέρει την πλήρη ευθύνη της αποτυχίας. Η Ελλάδα σήμερα είναι 23η ανάμεσα σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πραγματικές δαπάνες, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά εκταμιευθεί και φτάσει στην πραγματική οικονομία».

Η Πλήρης Δήλωση
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει σε πραγματικό χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστοσελίδα cohesiondata.ec.europa.eu, η Ελλάδα είναι 23η σε δαπάνες και 16η σε συμβασιοποιημένες δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020. Αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός πως η χώρα μας είχε λάβει τη μεγαλύτερη προχρηματοδότηση από τις 28 χώρες της ΕΕ με την παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου την προγραμματική αυτή περίοδο, αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ευθύνη της αποτυχίας.

Μάλιστα σε τομείς όπως η Προστασία του Περιβάλλοντος και οι Ψηφιακές Υπηρεσίες -τομείς κρίσιμοι για τον αναγκαίο παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας- έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα έργα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στα Επιχειρησιακά Προγράμματα που χρηματοδοτούν τις υποδομές των μεγάλων μεταφορικών έργων αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

 


NEWS