Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

by Expertnews.gr

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο.

 

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου γιατί ήταν μια ομόφωνη απόφαση βάσει της οποίας και η δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, που επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητα για υλοποίηση των ψηφισμάτων 550 και 789 που αφορούν ακριβώς την αποκατάσταση της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κατοίκους», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την προσέλευσή του σε γεύμα που παρέθεσε η φινλανδική προεδρία της ΕΕ σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία.

 

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Τουρκία φαίνεται να βάζει προσκόμματα ακόμα και για τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δυο ηγέτες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν θέλει να σχολιάσει.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση εις οποιανδήποτε χώρα, πρωτεύουσα ή εν πάση περιπτώσει οπουδήποτε και εάν ήθελε ο ΓΓ συγκαλέσει. Εμείς δεν εγείραμε ούτε ενστάσεις ως προς την ημερομηνία ούτε ενστάσεις ως προς τον χώρο όπου θα λάβει χώρα η τριμερής διάσκεψη, ούτε και ως προς τα όσα έχουμε συμφωνήσει στις 9 Αυγούστου», επεσήμανε.

 

Ερωτηθείς τι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει η Λευκωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 17-18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα επιδιώξει εκείνα τα οποία αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο «και επαναλήφθηκαν με τον ίδιο σαφή τρόπο στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στις 15 Ιουλίου».

NEWS