Ανασχεδιασμός και αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

by Expertnews.gr
Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού για μια νεα αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού , μιλησε ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ», είπε για την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στην παροχή κινήτρων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και στη δυνατότητα πιστοποίησης των εργαζομένων στον τουρισμό.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης ενός συγκροτημένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, ο οποίος θα θέτει στο επίκεντρο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών και την προσέλκυση αναβαθμισμένων οικονομικά τουριστών.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στον «πράσινο» τουρισμό, στέλνοντας μήνυμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων, αλλά και για τη λειτουργική αναβάθμιση των ξενοδοχείων, με αύξηση των κοινόχρηστων χώρων.

Όσον αφορά τέλος, τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, δεσμεύτηκε για την παροχή πιστοποίησης, μέσω σεμιναρίων, με στόχο τη διεκδίκηση μεγαλύτερων μισθών.
NEWS