Αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός

by Expertnews.gr

Τις προοπτικές που δημιουργούν πολιτικές, που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά και σήμερα υλοποιούνται από την κυβέρνηση, αποτυπώνει ο προϋπολογισμός του 2020, σύμφωνα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας στη Βουλή, Μανούσο Βολουδάκη.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση επί του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Βολουδάκης ανέφερε όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το δημοσιονομικό κενό ήταν, σύμφωνα με την εκτίμηση της κυβέρνησης, 1 δισ. ευρώ.

«Μετά από συστηματική δουλειά, γραμμή-γραμμή στις δαπάνες, έγινε μια δημοσιονομική εξυγίανση και σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, επέτρεψαν τελικά την κάλυψη του κενού», είπε για να σημειώσει ότι ο προϋπολογισμός επιτυγχάνει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, που προβλέπεται στη συμφωνία με τους πιστωτές.

«Η στρατηγική που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τη διαχείριση του προβλήματος των πολύ υψηλών πλεονασμάτων, θέτει ως προϋπόθεση την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την επιβεβαίωση της σταθερής πορείας προς τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική εξυγίανση και την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου», δήλωσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και προσέθεσε ότι για το 2019 και το 2020 οι στόχοι των πλεονασμάτων θα επιτευχθούν.

Ήδη δε, είπε ο κ. Βολουδάκης, τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, λόγω της εξυγίανσης των δημοσιονομικών, έχουν φανεί και επιτρέπουν νωρίτερα μια πολιτική ήπια επεκτατική, η οποία αυξάνει άμεσα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με τις φορολογικές ελαφρύνσεις και δημιουργεί και προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της οικονομίας, μέσω της προσέλκυσης των ιδιωτικών επενδύσεων και της ουσιαστικής αξιοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «εμβληματικά» τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση -το επίδομα 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες, την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδημάτων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


NEWS