Αλεξάνδρα Σδούκου: Η ΝΔ θα ζητήσει εκ νέου το 2027 μία τρίτη αυτοδύναμη εκλογική νίκη

by Expertnews.gr

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι η ΝΔ μπορεί να κοιτάξει με ειλικρίνεια τους πολίτες και να τους πει ότι αυτά τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση το 2023 τα υλοποίησε και για αυτό το λόγο θα τους ζητήσει εκ νέου το 2027 μία τρίτη εκλογική νίκη για να μπορέσει να συνεχίσει αυτή την πορεία προόδου της χώρας μας, ώστε να φτάσουμε σε μία Ελλάδα του 2030 όπως την οραματιζόμαστε».


Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο, Φάνη Παπαθανασίου, στο πλαίσιο του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου, Regional Growth Conference 2026, που διεξάγεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.  


Όπως πρόσθεσε, «εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η διεκδικούμε μία τρίτη αυτοδύναμη εκλογική νίκη, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την αποτελεσματικότητα για να συνεχίσουμε το έργο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα».


Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η Αλεξάνδρα Σδούκου, ανέφερε ότι «σε μία ταραγμένη περίοδο με πάρα πολλές προκλήσεις, με τον πόλεμο να μαίνεται και με τις συνέπειές του, όπου τις υφιστάμεθα και εμείς ως ελληνική οικονομία, το μόνο που δεν θα θέλαμε είναι να μπούμε σε αχρείαστες περιπέτειες πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός είναι θεσμικός πρωθυπουργός, θέλει να ολοκληρώνει τις θητείες, θέλει να λέει ότι ‘εγώ αυτά είπα, αυτά έκανα’, και θέλει με ειλικρίνεια και με αυτοκριτική να κοιτάζει τον κόσμο και να πει ‘αυτές τις επιτυχίες έφερα στη χώρα, αυτά τα λάθη αναγνώρισα πως έκανα, τα διόρθωσα και πάμε παρακάτω».


Ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ, η Αλεξάνδρα Σδούκου επεσήμανε ότι «παρασύρεται διαρκώς σε μία έκφραση μόνιμης διαμαρτυρίας, μόνιμου καταγγελτικού λόγου και λαϊκισμού και χάνει το ξεκάθαρο πολιτικό του στίγμα που θα έπρεπε να δίνει».


Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είναι κατακερματισμένος και βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση την διάλυσή του», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι λυπηρό για την Αριστερά, όπως είναι επίσης λυπηρό να βλέπεις ότι είναι στην πόρτα εξόδου τόσοι βουλευτές και να περιμένουν κάποιο σήμα, μήπως ο κ. Τσίπρας τους πάρει».


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τα υπό ίδρυση κόμματα από την Μαρία Καρυστιανού και τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Τα δύο κόμματα να τα δούμε με το καλό.  Οφείλω να πω ότι δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα για το κόμμα της κυρίας Καρυστιανού, τι πρεσβεύει, τι θέσεις έχει. Μέχρι τώρα  έχουμε ακούσει μόνο κάποιες πολύ συγκεκριμένες θέσεις,  όπως κατά των αμβλώσεων, δηλαδή ναφθαλίνη.

Ο κ. Τσίπρας έχει κριθεί και δεν ξέρω πως θα ξαναγράψει το παρελθόν. Δυστυχώς έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική κοινωνία. Όσο κι αν έχουν περάσει 10 χρόνια παραμένουν ζωντανά στη μνήμη μας όλα τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του. Από εκεί και πέρα καλώς να έρθουν τα δύο κόμματα και αυτή είναι η αξία σε μία Δημοκρατία, δηλαδή  να υπάρχουν κόμματα και ο πολίτης στο τέλος να επιλέγει». 


Αναφερόμενη στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε ότι «ήταν ένα πολύ μαζικό, ενωτικό και αισιόδοξο συνέδριο, όπου δόθηκε η δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να μιλήσει». Όπως είπε, «εγώ δεν είδα κάποια διαφοροποίηση ως προς τις αρχές και τις αξίες που διέπουν αυτή την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια.

Όλες οι προσεγγίσεις και οι απόψεις συνέκλιναν κάτω από τον κοινό στόχο που έθεσε ο πρωθυπουργός. Έχουμε μία κοινή ατζέντα που υπηρετούμε όλοι, δηλαδή αυτό που προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χώρα, μια Ελλάδα ευημερούσα το 2030».

NEWS