Η Κορακάκη κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο

by Expertnews.gr

Νέα  σημαντική διάκριση για τα ελληνικά χρώματα και την  Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κατακτώντας ανήμερα του Πάσχα το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σπορ πιστολιού Γυναικών.
Με απόδοση 587/600, 295/300 στις βολές ακριβείας και 292/300 στην ταχεία βολή, η Κορακάκη τερμάτισε τέταρτη στον προκριματικό κι εξασφάλισε το δικαίωμα στην προσπάθεια για διάκριση.Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης συνάντησε ξανά την Γερμανίδα Μόνικα Καρς, δηλαδή την αθλήτρια που αντιμετώπισε στη μάχη του χρυσού μεταλλίου στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Καρς τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό και μπήκε με αξιώσεις στον τελικό. Στη διαδικασία του τελικού η Κορακάκη ξεκίνησε καλά και ο συναγωνισμός την οδήγησε σε αξιόλογη προσπάθεια. Στη διαδικασία του αποκλεισμού έμεινε στον αγώνα και εκτοπίζοντας στην τέταρτη θέση την Γερμανίδα, κατάκτησε μια θέση στο πόντιουμ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλεψε για το μετάλλιο και μέχρι την έβδομη σειρά ήταν στις πρώτες θέσεις, απέναντι στην πολύπειρη Βουλγάρα Μαρία Γκρόζντεβα, την οποία ισοφάρισε στους 24 βαθμούς.
Στην όγδοη προσπάθεια η Γκρόζντεβα, με τέσσερις επιτυχίες, ξέφυγε στο σκορ, αφήνοντας την Άννα και την Μέγιορ (Ουγγαρία) να διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στάθηκε πιο τυχερή κερδίζοντας με 5/4 κι έτσι η Κορακάκη κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
NEWS