Το βασικό τρίπτυχο του κυβερνητικού μας έργου είναι ισχυρότερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους

by Expertnews.gr

«Επιδιώκουμε ένα επενδυτικό σοκ που θα τροφοδοτήσει τις μηχανές της πραγματικής ανάπτυξης. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών προς το καλύτερο. Το βασικό τρίπτυχο του κυβερνητικού μας έργου είναι ισχυρότερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όσον αφορά ειδικά το καίριο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, ο Μ.Χαρακόπουλος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, «ότι το δόγμα της ανοχής στην ανομία, που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα, ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ συγκεκριμένης αντίληψης που εκφράζει ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προσθέτει «πως με το νόμο Παρασκευόπουλου, βγήκαν από τα κελιά τους χιλιάδες έγκλειστοι, πολλοί εκ των οποίων επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια». Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ, επισημαίνει ακόμη, πως θα ενισχυθεί η αστυνομία και «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μπει μια οριστική τελεία σε αυτό το όνειδος για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που λέγεται “άβατο των Εξαρχείων”».

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ στην οικονομία, ο βουλευτής Λαρίσης τονίζει, ότι «είναι ικανό να δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο ώστε το 2020 να ξεκινήσουν οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί», ενώ όσον αφορά τους αγρότες σημειώνει, ότι «εδώ και πολύ καιρό όλες οι ψευδαισθήσεις που είχαν καλλιεργηθεί για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντί τους έχουν καταρρεύσει, γεγονός που αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές».

Ο κ.Χαρακόπουλος επισημαίνει ακόμη, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, «οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης, της εμμονής στις παθογένειες του παρελθόντος, στις ιδεοληψίες του περιθωρίου από την μία και στην ανάπτυξη, στο ανοιχτό πνεύμα, στις μεταρρυθμίσεις, στο αίσθημα ασφάλειας, στον γνήσιο αλλά αταλάτευτο πατριωτισμό από την άλλη».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καλαμπάκα

Κύριε Χαρακόπουλε, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές της;

αρχάς να πω ότι η ΝΔ οδεύει προς μια νέα μεγάλη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αυτή την φορά στις εθνικές κάλπες. Αυτό δείχνουν όχι μόνον τα αποτελέσματα της 26ης Μαΐου αλλά πρωτίστως το γενικότερο κλίμα. Είναι φανερό ότι οι πολίτες επιζητούν πλέον μια άλλη πορεία για το τόπο, ένα διαφορετικό μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους, από αυτό που επιφύλασσε η προηγούμενη περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του. Η εποχή των μεγάλων συνθημάτων, των φαντασιώσεων, των σκληρών αντιπαραθέσεων τελείωσε, και νομίζω ανεπιστρεπτί. Τα 4,5 χρόνια που πέρασαν κατεδάφισαν όλες τις ψευδαισθήσεις που γεννούσαν έντεχνα διάφοροι δημαγωγοί της πολιτικής ζωής. Το τίμημα ήταν ασφαλώς πολύ υψηλό. Πληρώθηκε με νέα αχρείαστα μνημόνια, με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, με δεσμεύσεις μέχρι το 2062, με τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, με τη γενική απογοήτευση που επικράτησε από αποφάσεις που έπληξαν την λειτουργία των θεσμών, την εκπαίδευση, τη δημόσια ασφάλεια και αυτά ακόμη τα εθνικά μας δίκαια, όπως συνέβη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Για τη Νέα Δημοκρατία το στοίχημα είναι πολύ υψηλό. Ο στόχος μας είναι αυτός της ανασυγκρότησης της χώρας, με βάση τον προγραμματικό μας λόγο, που θα μπει σε εφαρμογή από τις 8 Ιουλίου, εφόσον μας τιμήσει ο λαός με την εμπιστοσύνη του. Γι’ αυτό και ζητάμε από όλους να μην επικρατήσει κανένας εφησυχασμός και να προσέλθουν στις κάλπες της7ης Ιουλίου. Όπως, λοιπόν, ξεκαθάρισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα πρώτα νομοσχέδια είναι ήδη έτοιμα. Και στοχεύουν πρωτίστως στην αλλαγή κλίματος στην οικονομία. Επιδιώκουμε με τη μείωση της φορολογίας, την άρση των γραφειοκρατικών στρεβλώσεων, την εμπέδωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και βεβαιότητας, να προσελκύσουμε επενδύσεις, τόσο από εγχώριες πηγές, όσο και από το εξωτερικό. Με το επενδυτικό αυτό σοκ, που θα τροφοδοτήσει τις μηχανές της πραγματικής ανάπτυξης, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών προς το καλύτερο. Όπως έχουμε πει, το βασικό τρίπτυχο του κυβερνητικού μας έργου είναι: ισχυρότερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους.

Το καίριο θέμα της ασφάλειας στην καθημερινή ζωή των πολιτών συνεχίζει να προκαλεί πολλές διαμάχες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε εσείς, με πράξεις και όχι με λόγια;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα ηνία της χώρας επέδειξε μια πρωτοφανή υποτίμηση στα θέματα της ασφάλειας. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, όταν είχαμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, προκαλέσει μια από τις πολλές συζητήσεις για το ζήτημα, είχε πει ότι η δημόσια τάξη δεν απασχολούσε τους πολίτες. Ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, τόσο στην περίοδο Τόσκα, όσο και στην περίοδο Γεροβασίλη-Παπακώστα, ότι το δόγμα της ανοχής στην ανομία, που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα, ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ συγκεκριμένης αντίληψης που εκφράζει ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες της δεκαετίας του 1970. Σε αυτό ήλθε να προστεθεί η αγωνία τους να δώσουν εξετάσεις αριστεροφροσύνης, μετά τις υπογραφές τους σε νέα μνημόνια, και τους τεμενάδες που έκαναν σε όσους ξένους ηγέτες και θεσμούς προηγουμένως καθύβριζαν. Θεώρησαν ότι στα ζητήματα δημόσιας τάξης θα έβαζαν, υποτίθεται, αριστερό πρόσημο, μη αντιλαμβανόμενοι ότι η ασφάλεια δεν έχει πρόσημο, αλλά αντιθέτως είναι προϋπόθεση ελευθερίας, δικαίωμα και αγαθό που οφείλει η Πολιτεία να παράσχει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα ήταν με σειρά νομοθετημάτων να επιδεινώσουν την κατάσταση. Θυμίζω τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο της ανομίας. Βάσει αυτού του νομικού τερατουργήματος στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα έχουν βρει καταφύγιο κάθε είδους τραμπούκοι, συμμορίες, παράτυποι μετανάστες, ναρκέμποροι και ναρκομανείς. Και βάσει αυτού καταγράφονται δεκάδες περιστατικά βίας, όπως το πρόσφατο με τον δικηγόρο στην ΑΣΣΟΕ που ξυλοκοπήθηκε από μετανάστες που κάνουν παρεμπόριο έξω από τη σχολή. Θυμίζω τον νόμο Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τα κελιά τους χιλιάδες εγκλείστους -μέχρι το φθινόπωρο του 2018 ήταν πάνω από 10.000- πολλοί εκ των οποίων επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια. Θυμίζω ότι καταργήθηκαν οι φυλακές τύπου Γ΄ υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνας να εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές και με συχνές άδειες.

Λοιπόν, εμείς λέμε ότι άμεσα θα καταργήσουμε τα νομοθετήματα αυτά, τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο, το νόμο Παρασκευόπουλου για τις φυλακές. Θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας καθώς και την Ομάδα ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας, που κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχε περιορίσει τους μπαχαλάκηδες. Ταυτοχρόνως, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα γίνουν προσλήψεις 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι θα βγουν στο δρόμο, στην προστασία του καθημερινού πολίτη. Και θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός της αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ασύρματους. Τέλος, θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να βάλουμε μια οριστική τελεία σε αυτό το όνειδος για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που λέγεται “άβατο των Εξαρχείων'”.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2019. Ποια είναι η δική σας θέση;

κυρία Γεροβασίλη καλό θα ήταν να ρωτήσει τους ίδιους τους κατοίκους των Εξαρχείων το τι συμβαίνει στη συνοικία τους. Διότι οι άνθρωποι απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις προς την πολιτεία να μην τους αφήνει στο έλεος των συμμοριών, κάθε φυράματος, που λυμαίνονται την περιοχή. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε τα αυτιά της σε αυτές τις κραυγές απόγνωσης, ενώ έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάθε είδους αιτήματα στις κατά Τόσκα ”συλλογικότητες”, στις ομάδες δηλαδή των περιθωριακών, που διατηρούσαν, κατά τα φαινόμενα, εκλεκτικές συγγένειες με τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι στα Εξάρχεια επικράτησε ένα ιδιόμορφο άβατο αποδεικνύεται από το ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν σαν συνοριοφύλακες στις οδούς Πατησίων και Χαριλάου Τρικούπη, όπου πολλάκις κάθε εβδομάδα, παίζουν το ρόλο του στόχου για να κάνουν επαναστατική γυμναστική οι εκκολαπτόμενοι βάνδαλοι, γηγενείς και εισαγόμενοι. Εντός των Εξαρχείων, κατοικοεδρεύει κάθε λογής εγκληματικό στοιχείο. Οι ληστείες, ακόμη και οι φόνοι είναι ένα συχνό φαινόμενο. Οι δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν από την περιοχή όπως και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν περνούν από εκεί από το φόβο της πυρπόλησης! Η διεθνής των μπαχαλάκηδων έχει βρει εκεί έναν ”παράδεισο” ανομίας, σε σημείο που να κάνει ακόμη και παρέλαση ενόπλων. Όλες οι καταδρομικές ενέργειες στο κέντρο της Αθήνας, όπως προσφάτως στην Βουκουρεστίου για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια. Όταν δοκιμάσει κάποια κρατική αρχή να κάνει εκεί τη δουλειά της θα φύγει κακήν κακώς, όπως οι άνδρες του λιμενικού, που συνόδευαν εισαγγελέα, και αντιμετώπισαν τις κάννες ενόπλων. Αν όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε “άβατο” και θυμίζουν “Μονμάρτρη'”, κατά την νεοφώτιστη αριστερή κα Παπακώστα, τότε προφανώς υπάρχει διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας. Για τη ΝΔ πάντως δεν τίθεται θέμα διατήρησης αυτής της εξωφρενικής κατάστασης. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται δέσμη μέτρων, όχι μόνον κατασταλτικών, αλλά ευρύτερων παρεμβάσεων της περιοχής, και είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία, εφ’ όσον αναλάβει την κυβέρνηση, είναι και το μεταναστευτικό. Ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειές της;

Πράγματι το μεταναστευτικό συνιστά μια ωρολογιακή βόμβα για την χώρα, και οι ευθύνες για αυτό βαραίνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήλθε στην εξουσία, πρόβαλε αμέσως θέσεις ανεύθυνες, όπως το ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, που είχε αστόχαστα εκστομίσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές με τρόπο χαοτικό. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει η χώρα με hot spot, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστούν όνειδος για την ανθρώπινη ύπαρξη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι εισέρευσαν και εισρέουν ακόμη εκατομμύρια ευρώ αρωγής, τα οποία, όμως, καταλήγουν σε ασαφούς προελεύσεως και άδηλων σκοπών Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το μεταναστευτικό απαιτεί, αναμφίβολα, ένα συνολικό συνεκτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει την ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων της ΕΕ, που δεν θα πηγαίνουν στην σίτιση των μελών των ΜΚΟ, αλλά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής ασύλου. Γιατί μόνον έτσι θα γνωρίζουμε ποιοι δικαιούνται άσυλο, και ποιοι όχι. Ταυτόχρονα, πρέπει να ενταθούν οι επαναπροωθήσεις στις χώρες καταγωγής όσων είναι παράτυποι μετανάστες, βάσει και των διεθνών ή διμερών συμφωνιών. Γίνεται αντιληπτό ότι η μεταναστευτική πολιτική για να γίνει αποτελεσματική χρειάζεται να είναι ευρωπαϊκή πολιτική, όπερ σημαίνει ότι απαιτείται η ουσιαστική αρωγή της ΕΕ, τόσο στη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, όσο και στις διαδικασίες ειρήνευσης και ανάπτυξης των περιοχών προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών.

Έχετε τονίσει επανειλημμένως ότι “η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη”. Πώς θα γίνει εφικτή, τελικά, η προσέλκυση των πολυσυζητημένων αυτών επενδυτών και γιατί να προτιμήσουν την Ελλάδα και όχι κάποια άλλη χώρα;

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς την Αμερική. Η συνταγή για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας έχει κάποια δεδομένα, που έχουν δοκιμαστεί κι αλλού με επιτυχία. Ειδικά για τη χώρα μας που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, αυτός ο δρόμος για την οικονομία μπορεί να κάνει θαύματα. Ο τόπος μας είναι ”ευλογημένος” από πολλές απόψεις, κλιματολογικές, γεωγραφικές, πολιτισμικές και επιπλέον έχουμε ανθρώπους ικανούς και με όρεξη να δουλέψουν, κι αυτό αποδεικνύεται από το τι πετυχαίνουν όταν εργάζονται στο εξωτερικό, σε άλλο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτό που χρειάζεται είναι να μειωθεί η αβάσταχτη φορολογία καθώς και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που σκοτώνουν κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Η ΝΔ εγγυάται ότι και τα δύο αυτά θα γίνουν είτε άμεσα είτε σταδιακά. Η οικονομία, ως γνωστόν, είναι πρωτίστως κλίμα, και αυτό το θετικό κλίμα επιθυμούμε να δημιουργήσουμε, ένα κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς για κάθε επενδυτή.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί, μεταξύ άλλων, για άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φορολογικών συντελεστών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Μια εύλογη απορία είναι από που θα βρεθούν τα χρήματα για όλες αυτές τις ελαφρύνσεις;

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έταζε και τάζει λαγούς με πετραχήλια, ακοστολόγητες υποσχέσεις στους πάντες για ψηφοθηρικούς λόγους, που τελικά δεν τηρεί, η ΝΔ λέει λίγα και σταράτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάζει πολλά, παρά τις σειρήνες που καλούσαν να λειτουργήσει παλαιοκομματικά. Και οι πολίτες αυτό το εκτίμησαν. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ικανό να δημιουργήσει το απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο ώστε το 2020 να ξεκινήσουν οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί. Το μυστικό εδώ κρύβεται στο γεγονός ότι τα μέτρα αυτά με τη σειρά τους θα ενισχύουν την ανάπτυξη, γιατί θα βάλουν την αγορά σε κίνηση, σε ένα ανοδικό σπιράλ, που θα πηγαίνει ολοένα και ψηλότερα, μεγαλώνοντας την πίτα του πλούτου για όλους. Γιατί τελικά αυτό είναι το ζητούμενο, όλοι να ανέβουμε κατηγορία, και όχι μια ισότητα της φτώχειας και των επιδομάτων. Μόνον έτσι θα δούμε και τα παιδιά μας να γυρίζουν από την ξενιτιά, να βρίσκουν αξιοπρεπείς δουλειές στον τόπο τους, που τον αγαπούν και τον νοσταλγούν.

«Οι αγρότες γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα», δηλώσατε προ ημερών σε μια από τις περιοδείες σας στο νομό Λαρίσης. Για ποιο λόγο κάνατε αυτή τη δήλωση;

Αυτή είναι η αίσθηση που έχω αποκομίσει από την καθημερινή επαφή με τον αγροτικό κόσμο στην Λάρισα. Εδώ και πολύ καιρό όλες οι ψευδαισθήσεις που είχαν καλλιεργηθεί για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αγροτών έχουν καταρρεύσει. Και αυτό αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές. Ενώ το 2015 στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις οι αγρότες είχαν ψηφίσει σε ποσοστό άνω του 35% «πρώτη φορά αριστερά», στις ευρωεκλογές του Μαΐου έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 20%. Πρόκειται για πανωλεθρία, η οποία έχει την εξήγησή της. Ο πρωτογενής τομέας βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο στόχαστρο μιας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής. Η φορολογία των αγροτών αυξήθηκε, οι ασφαλιστικές τους εισφορές αυξήθηκαν, τα αγροτικά εφόδια αυξήθηκαν, η επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου καταργήθηκε, για χρόνια μπήκε φόρος στο κρασί, η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στον παραγωγό κατακρημνίστηκε κάτω από το ευρώ το λίτρο, οι έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος αγνοούνται, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ βραδυπορούν. Μετά απ’ όλα αυτά πώς να μην γυρίσουν οι αγρότες την πλάτη τους σε μια κυβέρνηση που τους παραπλάνησε και τους κορόιδεψε;

Ποιο είναι, τελικά, το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης, της εμμονής στις παθογένειες του παρελθόντος, στις ιδεοληψίες του περιθωρίου από την μία και στην ανάπτυξη, στο ανοιχτό πνεύμα, στις μεταρρυθμίσεις, στο αίσθημα ασφάλειας, στον γνήσιο αλλά αταλάτευτο πατριωτισμό από την άλλη. Τώρα πιά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε, ότι παρασύρθηκε από τα ωραία λόγια. Όλοι γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο καθένας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι πολίτες με ωριμότητα και αίσθημα ευθύνης θα στείλουν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου ένα στεντόρειο μήνυμα ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία, για μια αυτοδύναμη, ενωμένη και οικονομικά ισχυρή, Ελλάδα.
NEWS