Το «LIBERTY PROMISE» για την “DEFENDEREurope2021”, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

by Expertnews.gr

Το «LIBERTY PROMISE» έδεσε» την Τετάρτη 5 Μαΐου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Μεταφέρει στρατιωτικό υλικό για την μεγάλη νατοϊκή άσκηση “DEFENDEREurope2021”, στρατιωτικά οχήματα, ελικόπτερα, κοντέινερ με διάφορα άλλα υποστηρικτικά υλικά, αλλά και στρατιώτες.

Το “LIBERTYPROMISE” έχει διαστάσεις 200 x32 μέτρα, είναι καινούργιο πλοίο, αφού ναυπηγήθηκε το 2010 και ξεκίνησε το ταξίδι για την Αλεξανδρούπολη από τη Νέα Υόρκη.

Το πλοίο σήμερα ξεφορτώνει το στρατιωτικό υλικό προκειμένου αυτό να μεταφερθεί από την πρωτεύουσα του Έβρου οδικώς, αλλά και μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, που αποκαταστάθηκε μετά τις ζημιές από τις πλημμύρες, προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη.

Την Παρασκευή 7 Μαΐου, θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και την Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση.

Την Παρασκευή, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα βρίσκεται ο ChristoferMohan, της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων, μαζί με τον Υποστράτηγο IvonJones(CFA), Διοικητή Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού.
NEWS