Θα ψηφίσω για πρώτη φορά και αποφάσισα να σας ψηφίσω

by Expertnews.gr

Η Νίκη Βέλκου είναι 18 ετών και θα ψηφίσει για πρώτη φορά. Σην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα, ανέβηκε στο βήμα και εξήγησε γιατί επέλεξε συνειδητά να πάει να ψηφίσει. Γιατί η αποχή δεν μπορεί να είναι λύση.
Απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κλείσιμο της ομιλίας λέγοντας:
«Στις εκλογές που έρχονται θα ψηφίσω για πρώτη φορά και δεν σας κρύβω ότι αποφάσισα να σας ψηφίσω. Θα το κάνω γιατί το σχέδιό σας απευθύνεται κατεξοχήν στη γενιά μου και γιατί στο πανεπιστήμιο κατάλαβα ότι η αποχή από την πολιτική δεν είναι λύση, καθώς δεν πρέπει να αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα. Αλλά να παίρνεις εσύ… ακόμη και το ρίσκο της επιλογής σου.
Δεν σας κρύβω όμως ότι θα σας ψηφίσω με την αμφιβολία αν θα τα καταφέρετε να εκπληρώσετε όλα όσα υπόσχεστε.
Γι αυτό και σας παρακαλώ μην μας απογοητεύσετε.»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :Θέλω να ξεκινήσω -παίρνοντας το νήμα από την πολύ όμορφη και πιστεύω πολύ ειλικρινή τοποθέτηση της Νίκης, την οποία ακούσατε πριν από λίγο- απευθύνοντας μία έκκληση στη νέα γενιά και κυρίως στα εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά την 26η Μαΐου. Να τους ζητήσω να συμμετέχουν σε αυτήν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Να τους ζητήσω να μην αφήσουν κάποιους άλλους να αποφασίσουν για τη δική τους τύχη ερήμην τους. Να τους ζητήσω να αφήσουν στην άκρη την τοξικότητα, την πόλωση, τον διχασμό της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό, για το τι είναι καλύτερο για αυτά, για το μέλλον τους, για τις οικογένειές τους, για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Να τους ζητήσω να μας κρίνουν όλους αυστηρά. Να τους ζητήσω να αφήσουν στην άκρη προκαταλήψεις τις οποίες μπορεί να έχουν και να δουν πραγματικά τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια και τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής.
Είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, όλοι, πρωτίστως για αυτά τα νέα παιδιά. Έχω και εγώ τρία παιδιά. Η κόρη μου η Σοφία είναι 22 χρονών, ο γιος μου ο Κωνσταντίνος 21 και η μικρή μου κόρη η Δάφνη είναι 16 και πιστεύω ότι και εγώ, όπως όλοι οι γονείς, όπως όλες οι γιαγιάδες, όλοι οι παππούδες, αγωνιούμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα καλύτερη από αυτήν την οποία παραλάβαμε. Ακούμε τον προβληματισμό αυτής της νέας γενιάς. Μιας γενιάς η οποία μεγάλωσε μέσα στην κρίση και η οποία δεν μπορεί να φανταστεί μια Ελλάδα καλύτερη, αισιόδοξη, πιο φωτεινή. Τους λέμε: Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία φωτεινή Ελλάδα, σε μία αισιόδοξη Ελλάδα, σε μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και μπορούμε αυτήν την Ελλάδα να την κάνουμε πράξη.
Φίλες και φίλοι, είμαι σήμερα εδώ στην Καβάλα, σε αυτήν την πολύ όμορφη, την πολύ μεγάλη συγκέντρωση, τρεις εβδομάδες ακριβώς πριν από τη μεγάλη εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου. Τέτοια ώρα, σε τρεις εβδομάδες, θα κλείνουν οι κάλπες. Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα είναι στο χέρι των πολιτών, στο χέρι όλων μας, στο χέρι όλων σας, να κάνουμε ως Πατρίδα ένα νέο ξεκίνημα. Το νέο ξεκίνημα περνά μέσα από μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Αυτή η καθαρή νίκη θα μας επιτρέψει να πούμε δύο πράγματα: Από τη μια να αφήσουμε πίσω το γκρίζο της τελευταίας τετραετίας -για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω πολύ σήμερα- και από την άλλη να ελπίζουμε πραγματικά ότι θα έχουμε βάλει το πρώτο λιθαράκι για να ανατείλει επιτέλους μια φωτεινή Ελλάδα που θα επιτρέψει στα παιδιά, όπως η Νίκη, να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές, είναι ξεκάθαρο αυτό. Τις τρέμει. Και για αυτό τις σπρώχνει ολοένα και πιο πίσω. Θέλω λοιπόν το βράδυ της 26ης Μαΐου γύρω στις 22:00, 22:30, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα, να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής έχει ήδη έρθει. Ότι όλοι εσείς έχετε στείλει ένα μήνυμα: «Ως εδώ» με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. «Ως εδώ» με το διχασμό, με τα ψέματα, με τις προσβολές. «Ως εδώ» με την απαξίωση της πολιτικής, η οποία πιστεύω ότι όλους μας μας προσβάλει και μας ενοχλεί βαθιά.
Το σύνθημά μας είναι απλό, περιγράφει όμως με σαφήνεια αυτό το οποίο πιστεύω ότι αισθάνονται σήμερα όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή αν έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Ναι, αξίζουμε καλύτερα, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και με τη Νέα Δημοκρατία θα το κάνουμε πράξη. Γιατί στις εκλογές που έρχονται ψηφίζουμε για την Ευρώπη -θα έρθω στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό διακύβευμα των εκλογών- αλλά ψηφίζουμε και για την Ελλάδα μας. Και δεν ψηφίζουμε μόνο ευρωβουλευτές. Ψηφίζουμε και περιφερειάρχες, ψηφίζουμε και δημάρχους.
NEWS