Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες

by Expertnews.gr

Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μετά τη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα Καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

-Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην  Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

-Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Επίσης δεύτερο Καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.
NEWS