Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

by Expertnews.gr

Συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε χθες  στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν σε νομοθετικές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης,  «η χώρα μας έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και τεκμηριωμένων προτάσεων που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και της νέας γενιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μεγάλη αλλαγή και τις ριζικές  μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «μοναδική λύση για να έρθει η ανάπτυξη είναι η αποκέντρωση προς την Αυτοδιοίκηση και η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Η αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και παθογενειών, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάπτυξη ενός επιτελικού κράτους είναι βασικό ζητούμενο.Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κυβέρνηση οφείλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να ενισχύσουμε το επιχειρείν» κατέληξε ο κ. Πατούλης.


NEWS