Eίμαι βαθιά Θεσσαλονικιός, εκπροσωπώ τη Θεσσαλονικιώτικη συνείδηση και θέλω να γίνω δήμαρχος γι’ αυτό το λόγο

by Expertnews.gr

«Αυτό που μπορώ να δώσω στη Θεσσαλονίκη είναι ωριμότητα. Και νομίζω ότι έχω αποδείξει πως μπορώ να παραγάγω έργο, μετρήσιμο, που απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς, όπως η Νέα Παραλία και το δημαρχείο. Ο συνδυασμός της ωριμότητας και του έργου αποτελεί πλεονέκτημα, που μπορεί να δώσει πρόκριμα στην υποψηφιότητά μου» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 2 Ιουνίου.
Ο κ.Ταχιάος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ» και αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία τονίζει πως αυτό που θα του μείνει πιο έντονα είναι «ο βρώμικος πόλεμος» που δέχτηκε: «Τον περίμενα, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Δεν περίμενα να εκδηλωθεί σε αυτό το βαθμό ότι ο Ταχιάος είναι κατά του γηπέδου του ΠΑΟΚ και δεν περίμενα να εκτεθώ στα μάτια των φιλάθλων με τέτοια λογική οπαδισμού. Ήμουν έτοιμος να ακούσω τα πάντα, αλλά το ότι είμαι ενεργούμενο κάποιου επιχειρηματία δεν περίμενα να το ακούσω. Έχω αποδείξει ότι έχω απόλυτη αυτονομία σκέψης. Δεν θα εξαρτηθώ από κανέναν επιχειρηματία, από κανένα συμφέρον. Είμαι ο Ταχιάος, είμαι βαθιά Θεσσαλονικιός, εκπροσωπώ τη Θεσσαλονικιώτικη συνείδηση και θέλω να γίνω δήμαρχος γι’ αυτό το λόγο».
Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και το ποσοστό που τον οδήγησε στο β’ γύρο των εκλογών ο κ.Ταχιάος είπε: «Είχα προσέξει την υποψηφιότητά του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο επικοινωνιακός ορυμαγδός της παρουσίας του και σ’ ένα μεγάλο ποσοστό αναρωτιόμουν εάν μπορεί να περάσει στη β’ φάση. Οι επικοινωνιολόγοι έλεγαν “όχι” και φαίνεται πως έκαναν λάθος».
Ερωτηθείς για τη δυναμική που βγάζει ο ανθυποψήφιος του, ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών, απάντησε: «Εγώ δεν τη βλέπω αυτή τη δυναμική του κ.Ζέρβα. Υπάρχει μια διαφορά στη δυναμική και στις φωνές. Η δυναμική ενός ανθρώπου αποτυπώνεται και στην προσωπικότητα του και νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα κερδίζω».
Ο κ.Ταχιάος δήλωσε ικανοποιημένος από το ποσοστό που πήρε ο ίδιος στον πρώτο γύρο, χαρακτηρίζοντας τον «δύσκολο» λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων και ζήτησε και από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν εκ νέου στην κάλπη. Πρόσθεσε πως ξεκίνησε επαφές με ανθυποψηφίους του, πως δεν πρότεινε ποτέ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ για τον Γιώργο Ορφανό είπε πως «τον αδίκησε».
«Νομίζω ότι τον αδίκησα. Πολλές από τις τρολιές που αφορούσαν το πρόσωπο μου αποδεικνύεται ότι δεν προέρχονταν από τον κ.Ορφανό. Ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί αρνητική διαφήμιση εις βάρος μου και καταλαβαίνετε ποιος έχει συμφέρον. Ισως να ήμουν άδικος και θέλω να το ομολογήσω δημόσια, χωρίς να θέλω να τον καλοπιάσω» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ανέφερε ως το υπ’ αριθμόν ένα θέμα για την πόλη την ασφάλεια, ενώ στάθηκε στα προβλήματα της καθαριότητας και των αστικών συγκοινωνιών ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ: «Η υπό τον κ.Παππά διοίκηση είναι περισσότερο από άθλια και η μεταχείριση των Θεσσαλονικέων από τον κ.Σπίρτζη, που είναι ο ιθύνων νουν αυτής της ιστορίας, είναι επίσης άθλια, όπως αποδεικνύεται από τη χθεσινή του κίνηση πως από τη στιγμή που δεν ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ θα μείνετε με αυτό το χάλι στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πρόκειται για τους φθηνότερους ανθρώπους που έχουν έρθει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τον κ.Παππά και την παρέα του».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ» Αναστασία Καρυπίδου

Στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι ψηφοφόροι του δήμου Θεσσαλονίκης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ψηφίσουν και την Κυριακή, 2 Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ωστόσο, οι δημότες της Θεσσαλονίκης μπορούν εκ των προτέρων να αναζητήσουν ηλεκτρονικά το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Μάθε πού ψηφίζεις” που είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και του δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr).
Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει κάλπες και εκλογικό υλικό στα εκλογικά τμήματα του πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου. Από εκεί, αντιπρόσωπος του δήμου θα το παραδώσει, μαζί με την αίθουσα ψηφοφορίας, στους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Στο μεταξύ, ο κεντρικός δήμος εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του, με σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα το δημαρχείο θα μείνει ανοιχτό το Σάββατο, 1 Ιουνίου από τις 7 το πρωί ως τις 12 το βράδυ και την Κυριακή, 2 Ιουνίου από τις 7 το πρωί ως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.
Το Τμήμα Δημοτολογίου θα εκδίδει πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικά παραληφθέντων εκλογέων από τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ θα εξυπηρετούνται οι πολίτες για τυχόν μεταβολές και θα δίνονται πληροφορίες εκλογικού καταλόγου. Επίσης, τα έξι Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργούν το Σάββατο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει ειδικό όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ “Αινείας”. Οι μετακινήσεις θα γίνουν την ημέρα της ψηφοφορίας από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στα εκλογικά κέντρα που στεγάζονται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του δήμου Θεσσαλονίκης.
Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2310 509013 και 2310 509003 και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου στα τηλέφωνα 2313 317840, 2313 317541, 2313 317540 και 2313 317551 από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.
NEWS