Σπυράκη: Η κυβέρνηση αντί να λύνει προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια

by Expertnews.gr
Η κυβέρνηση αντί να λύνει προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια-1

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup, το πόρισμα για το Μάτι, αλλά και τη μεταφορά του «Δρομέα» εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη ανακοίνωσε καταρχάς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, καθώς θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο και την Παρασκευή θα περιοδεύσει στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Παράλληλα, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης στις επαφές του στις ΗΠΑ μετέφερε στους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα είναι ασφαλής και ελκυστικός προορισμός τα επόμενα 2-3 χρόνια, ότι η μείωση φόρων αφορά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και όχι μόνο όσους κάνουν άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ επανέλαβε σε όλες τις τοποθετήσεις του ότι οι επιχειρηματίες οφείλουν να μεριμνούν για τους εργαζόμενους και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι.

«Να θυμίσω ότι έχουμε 12 Μαρτίου και το πρώτο ερώτημα είναι ποιες ακριβώς ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση για να μην επαναληφθεί η τραγωδία που ζήσαμε στο Μάτι» είπε η κα Σπυράκη όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποσπάσματα του πορίσματος που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Ο αριθμός 112 για επείγουσες κλήσεις δεν λειτουργεί, από τις 3.200 κατεδαφίσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση έχουν γίνει μόλις 30. Το πόρισμα έδειξε ότι υπήρχε συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών: Όλοι θυμόμαστε συνέντευξη Τύπου του κ. Τζανακόπουλου, τα δήθεν ευρήματα δορυφόρων που έδειξε ο κ. Παππάς και τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης που μιλούσαν για συνωμοσία κατά της Ελλάδας και κατηγορούσαν τα θύματα για την τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Παραπολιτικών» για τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και τη φημολογούμενη διάσταση απόψεων με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κα Σπυράκη είπε: «Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη ΝΔ το ίδιο ύφος, αλίμονο αν εκφραζόμασταν με τον ίδιο τρόπο. Οι διαφορές ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική, η οποία καθορίζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.»

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, η κα Σπυράκη επεσήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση και η απόφαση για μη επιστροφή των κερδών δεν βοηθά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.

«Η κυβέρνηση για τρία χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια χωρίς να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας» σχολίασε η κα Σπυράκη, που υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αντί να λύνει προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια».

Η κα Σπυράκη ρωτήθηκε από τα Παραπολιτικά και για την πρόταση της Μυρσίνης Ζορμπά για τον περίφημο Δρομέα και τόνισε σχετικά: «Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει το Δρομέα, ένα σύμβολο της σύγχρονης Αθήνας με ένα κακέκτυπο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα σύμβολο παραχάραξης της ιστορίας από τη διπλανή χώρα. Σε κάθε περίπτωση μεταξύ του κ. Βαρώτσου και υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα ποιον να πιστέψουμε.»

Σε σχέση με την αναδρομική επιστροφή φόρου ακίνητης περιουσίας στο Ίδρυμα Ωνάση, η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως το ίδρυμα «λειτουργεί κάτω από ειδικό καθεστώς και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματά του».

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση ότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του» είπε η κα Σπυράκη σε σχέση με τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να άρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, ενώ για την αύξηση της ποσόστωσης υπέρ των γυναικών στα ψηφοδέλτια είπε πως «είναι θετικό ότι αυξάνεται ο αριθμός υποψηφίων γυναικών, το υιοθετούμε και το χειροκροτούμε».

Μήνυμα έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και για την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους, ο αυτοεξευτελισμός έχει και τα όριά του, εμείς θέλουμε να είναι αναθεωρητέο το άρθρο που αφορά στη διάλυση της βουλής και στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής».

Πηγή: https://neodimokratis.gr


NEWS