Σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, Γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα και τον Κόσμο

by Expertnews.gr
1978 Ο Γεώργιος Ράλλης είναι ο πρώτος Ελληνας Υπουργός, που γίνεται επίσημα δεκτός στην ΕΣΣΔ


Η 4η Σεπτεμβρίου είναι η 247η ημέρα του έτους (248η σε δίσεκτο έτος) και απομένουν 118 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους.

Την 4η Σεπτεμβρίου εορτάζεται, κάθε χρόνο από το 2010, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξoυαλικής Υγείας (WAS), η “Παγκόσμια Ημέρα ΣεξoυαλικήςΥγείας”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο της σεξoυαλικότηταςστην ανθρώπινη υγεία και την ανάδειξη του γεγονότος ότι η σεξoυαλική υγεία είναι εφικτή μόνο μέσα από τα σεξoυαλικά δικαιώματα του ανθρώπου.

Επίσης η 4η Σεπτεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Ταεκβοντό.

Τα σημαντικότερα γεγονότα, που συνέβησαν σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, οι γεννήσεις και οι θάνατοι σημαντικών προσώπων, τα περασμένα χρόνια, είναι :

1781

Ιδρύεται το Λος Αντζελες από 44 Ισπανούς εποίκους

1839

Αρχίζει η πολεμική αναμέτρηση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας, που θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου και που θα λήξει στις 29 Αυγούστου 1842, με την παραχώρηση του Χονγκ-Κονγκ από την Κίνα στη Μεγάλη Βρετανία

1870

Ιδρύεται η τρίτη Γαλλική Δημοκρατία και ο Ναπολέων Γ΄ συνθηκολογεί στο Παρίσι

1967

Απονέμεται στη Δόρα Στράτου το βραβείο του Παγκόσμιου Θεάτρου

1970

Ο Σαλβαντόρ Αλιέντε εκλέγεται πρόεδρος της Χιλής

1978

Ο Γεώργιος Ράλλης είναι ο πρώτος Ελληνας Υπουργός, που γίνεται επίσημα δεκτός στην

➢1989

Στις 4. Σεπτεμβρίου 1989, περισσότεροι από 70,000 διαδηλωτές της πρώην ΛΔΓ ξεκίνησαν το ειρηνικό τρένο τους στους δρόμους της Λειψίας, το οποίο επρόκειτο να γίνει διάσημο ως τις διαδηλώσεις της Δευτέρας. Το κάλεσμα για ελευθερία και δημοκρατία μετατράπηκε σε μια ειρηνική επανάσταση που οδήγησε στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τελικά επέτρεψε την επανένωση της Γερμανίας σε μια ενωμένη Ευρώπη πριν από 30 χρόνια.


2003

Πεθαίνει στην Αθήνα, σε ηλικία 85 ετών, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, δικηγόρος και πολιτικός, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

NEWS

-