Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η Ρόδη Κράτσα.

by Expertnews.gr

 

Νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η Ρόδη Κράτσα.
Σε δηλώσεις της τόνισε: «Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να διοικήσουμε την Περιφέρεια, σε μια δύσκολη εποχή για την πορεία των Ιονίων Νήσων. Έχουμε προκλήσεις πολλές μπροστά μας. Στόχος μας είναι να αφήσουμε πίσω μας ότι την δίχασε».

Την ίδια ώρα η κ. Μερόπη Υδραίου εκλέγεται  νέα δήμαρχος  Κέρκυρας.

Με άρωμα… γυναίκας ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον κεντρικό δήμο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Στο τιμόνι της Περιφέρειας εξελέγη η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πρώην ευρωβουλευτής, υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, έναντι του νυν περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, που ήταν υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μας από όλα τα Ιόνια νησιά, για τη μεγάλη νίκη που μας έδωσαν και το ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής που έστειλαν. Οι συμπολίτες μας επιβράβευσαν τον αγώνα μας και την πρότασή μας για μια νέα εποχή στα Ιόνια νησιά. Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να διοικήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων νήσων, σε μια κρίσιμη εποχή για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, αλλά και σε μία εποχή σταυροδρόμι για την πορεία των Ιονίων νήσων» δήλωσε η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης.

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, για την κατεύθυνση που θα πάρει η ανάπτυξη. Η βιώσιμη ανάπτυξη, για τις ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για τη στέρεη θέση μας στο παγκόσμιο, ανταγωνιστικό τουριστικό γίγνεσθαι. Για την πολιτισμική αναβάθμιση και την εξωστρέφεια της περιφέρειάς μας. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες. Βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε την κοινωνία και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι τη δίχασε» είπε η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Από την πλευρά του, ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι «η γενικότερη πολιτική συγκυρία, ο αρνητικός αντίκτυπος από τη μη επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, ευθύνης του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, η άμεση εμπλοκή σε βάρος της ΑΝΑΣΑ οικονομικών συμφερόντων ιδίως σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα, η εξαιρετικά μεγάλη αποχή και φυσικά τα δικά μας λάθη, πράξεις και παραλειψεις, που αλλοίωσαν σε ορισμένες περιπτώσεις την εικόνα της ΑΝΑΣΑ και της Περιφερειακής Αρχής, οδήγησαν στην ήττα της παράταξής μας και στο εκλογικό αυτό αποτέλεσμα. Είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας, γιατί πράξαμε σύμφωνα με τις αρχές μας, προσπαθήσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας κι επιτύχαμε πολλά και σε πολλούς τομείς, παρά την αρνητική κοινωνικοοικονομική συγκυρία της μνημονιακής εποχής και τη δημοσιονομική ασφυξία. Πράξαμε πολλά, παρά τη δημοσιονομική ασφυξία» είπε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Την ίδια ώρα, στον δημαρχιακό θώκο της Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θα ηγηθεί η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.
«Θα είμαι η δήμαρχος όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Οι πολίτες μού έδωσαν ψήφο καρδιάς κι εμπιστοσύνης. Ψήφο ευθύνης που αναλαμβάνω ενώπιον όλων των Κερκυραίων και δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και την ψυχή μου, για να τιμήσω την επιλογή και την αγάπη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη νίκη, μια νίκη της Κέρκυρας και των πολιτών. Οι Κερκυραίοι έδωσαν μια εκκωφαντική εντολή: Πάμε μπροστά, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και σηκώνουμε μανίκια να δουλέψουμε για τον τόπο μας» δήλωσε η Μερόπη Υδραίου.NEWS