Ολοκληρώνεται, η τετραήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα

by Expertnews.gr

Ολοκληρώνεται, σήμερα, η τετραήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα. Πριν από λίγη ώρα, παρέστη στην τελετή έναρξης της έκθεσης China International Import Expo 2019 και ξεναγήθηκε, από κοινού με τον Πρόεδρο κ. Xi, στους χώρους της και στο ελληνικό περίπτερο.

Προηγήθηκε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας ZTE,  και με τον  επικεφαλής της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Χθες, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi,    στον προεδρικό ξενώνα της Σανγκάης, ενώ παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Xi,   προς τιμήν των ηγετών των τιμώμενων χωρών.

Στη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τα logistics. Ο κ. Μητσοτάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στη ναυπήγηση πλοίων από Έλληνες στην Κίνα και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δούμε ελληνικές επιχειρήσειςπου έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τροφοδοσία πλοίων, και μπορούν να συνεργαστούν με κινέζικα ναυπηγεία.

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της Κίνας πρότεινε τη καθιέρωση πολιτιστικού έτους Ελλάδας – Κίνας, το οποίο θα συνδέεται και με τον τουρισμό. Να σημειωθεί ότι ο δύο ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα, κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, ενώ ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί επίσημα το Πεκίνο.

NEWS