Ο κύριος Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της πατρίδας

by Expertnews.gr

«Ο κύριος Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία μας. Αγνόησε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μνήμη του ελληνισμού» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως «η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι η Παράταξη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό» καθώς, όπως λέει «έχει χειριστεί όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα με σεβασμό στην Ιστορία, αλλά και στο μέλλον της χώρας. Δεν παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο και στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» δήλωσε.
Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό τονίζοντας πως η ΝΔ θα εκσυγχρονίσει και θα εξελίξει τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και παράλληλα θα ιδρύσει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, στα πρότυπα άλλων κρατών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ισραήλ.
Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας ο κ. Κικίλιας κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως αποδείχθηκε ανίκανη να προφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, τη δημόσια περιουσία, τα πανεπιστήμιά, τα υπουργεία και την ίδια τη Βουλή.NEWS