ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

by Expertnews.gr

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά την είσοδο του ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι η τελευταία προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ευρωεκλογές στις οποίες οι πολίτες της Ελλάδος, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη η οποία θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Σε αυτήν την σημαντική μάχη, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Και μπορώ να εγγυηθώ ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι. Και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που πραγματικά της αξίζουν.

Γι’ αυτό στις ευρωεκλογές που έρχονται, ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει».

Δημοσιογράφος: «Κύριε Πρόεδρε ένα σχόλιο για τη χθεσινή απόφαση του ΕΛΚ για τον κ. Όρμπαν;»

Κ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν. Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθές και επίσημα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη Νέα Δημοκρατία, με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού».NEWS