Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαχειριστεί πολιτικά την επόμενη μέρα του ως ηττημένος των εκλογών

by Expertnews.gr

«Ο κ. Τσίπρας χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο “ΣΚΑΙ” έμοιαζε να προσπαθεί εναγωνίως να διαχειριστεί πολιτικά την επόμενη μέρα του ως ηττημένος των εκλογών και να δηλώσει ότι ακόμα και σήμερα δεν βλέπει οργή, αλλά την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του. Η χθεσινή συνέντευξή του ήταν η αυλαία του τέλους ενός πολιτικού αρχηγού που δημιούργησε η κρίση». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και το δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα, ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Και πρόσθεσε: «Ήταν η τελευταία εμφάνιση ενός Πρωθυπουργού που διστάζει -ακόμη και σήμερα –  να ψελλίσει μια συγγνώμη για  τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Παραδέχθηκε ότι είχε ακούσει ότι μπορεί να υπάρχουν ένας ή δύο νεκροί από αναθυμιάσεις και δεν γνώριζε λέει, ότι μεταδίδεται ζωντανά η σύσκεψη. Λες κι οι κάμερες που υπήρχαν μπροστά του, θα κατέγραφαν τη συζήτηση για τις επόμενες μέρες. Ξέχασε τις συνεντεύξεις που  έδιναν  τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησής του, ο κ. Τόσκας, ο κ. Τζανακόπουλος, και δεν έβρισκαν κανένα επιχειρησιακό λάθος. Νομίζω ότι αυτή η τραγωδία με τους 100 και πλέον νεκρούς, σε συνάρτηση με τα ψέματά του,  τις αυταπάτες του την προσπάθεια να διχάσει, και να πολώσει την ελληνική κοινωνία, και βεβαίως η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά αίτια της συντριβής του κ. Τσίπρα στις ευρωεκλογές και κατά τη δική μου εκτίμηση, και της μεγάλης αποδοκιμασίας που του επιφυλάσσουν οι Έλληνες πολίτες, την προσεχή Κυριακή».

«Επίσης», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πραγματικά απίστευτος  ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε χθες την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του 2015. Μας είπε επί λέξη ότι “είμασταν προετοιμασμένοι”, αλλά οι άλλοι λέει “είχαν προετοιμαστεί καλύτερα”.  Και μόνον αυτή η φράση του δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας – ακόμη και σήμερα – αντιλαμβάνεται το ρόλο του Πρωθυπουργού σαν τον προπονητή μιας επαρχιακής ποδοσφαιρικής ομάδας που προσπαθεί εκ των υστέρων να δικαιολογήσει την ήττα της, λες και δεν γνώριζε, εκ των προτέρων, την πιθανότητα να χάσει από μια καλύτερη ομάδα».

Για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από μια Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Στις επαφές που έχω με τους συμπολίτες μου στην Καβάλα βλέπω καθημερινά ότι όλο και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα. Πιστεύουν ότι μπορεί  να φέρει τη χώρα στην κανονικότητα και επιτέλους μετά από 10 δύσκολα χρόνια η χώρα να  βγει πραγματικά από την κρίση. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Μητσοτάκης – εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν – θα πετύχει  και θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός και πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια».
NEWS