Η νέα κυβέρνηση να ανακοινωθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να ορκιστεί το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου

by Expertnews.gr

Με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ γευμάτισε σήμερα Σάββατο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ,ως είθισται παραμονή των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ηταν αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ η συζήτηση με τους δημοσιογράφους  ηταν σε χαλαρό κλίμα.

Την ίδια ωρα σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η νέα κυβέρνηση να ανακοινωθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να ορκιστεί το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου.

Η Βουλή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα ξεκινώντας τις εργασίες της την Τετάρτη 17 Ιουλίου, για να εκλέξει το νέο Προεδρείο της, ενώ την επομένη, Πέμπτη 18 Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάγνωση και συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τη σχετική ψηφοφορία να προγραμματίζεται για την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η Βουλή θα λειτουργήσει χωρίς θερινά τμήματα, σε Ολομέλεια, ενώ θα διακόψει τις εργασίες της για το διάστημα 10-17 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο, Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 10:30, στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου (Πελασγίας & Παπαδιαμάντη 1).NEWS