Η κυβέρνηση θα στηρίξει την οργάνωση και τη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, ενισχύοντας τον αυτόνομο ρόλο τους

by Expertnews.gr

Με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου αφού περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, μαζί με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, στη συνέχεια συνομίλησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Περικλή Τζιάρα για τις αρμοδιότητες και τα προβλήματα του Κέντρου, το οποίο παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες που περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη διάρκεια της περιήγησής της, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της δομής και η σταθερή υποστήριξη των εργαζομένων στο δύσκολο προνοιακό έργο τους, που περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και άλλων μορφών βίας.

Επίσκεψη της υφυπουργού Δ. Μιχαηλίδου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε από την πρόεδρο Σοφία Κωνσταντέλια για το έργο και τις προτεραιότητες του Κέντρου, συνομίλησε με τους εργαζομένους για τις ανάγκες και τις ελλείψεις του ΚΚΠΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται.

Η κ. Μιχαηλίδου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την οργάνωση και τη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, ενισχύοντας τον αυτόνομο ρόλο τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι όλων των επιμέρους δομών του ΚΚΠΠΑ, οι οποίοι είχαν μια σύντομη συνομιλία με την υφυπουργό. Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι εξέθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ παρά ταύτα η υφυπουργός τους συνεχάρη για όλα τα καλώς κείμενα που έχουν επιτευχθεί δεδομένων των γενικότερων δυσκολιών.


NEWS