ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

by Expertnews.gr

Διδάγματα από το παρελθόν και σωφροσύνη για το μέλλον είναι ο δείκτης μας, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στα φυλακισμένα Μνήματα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι αισθανόμαστε πολύ υπερηφάνειά για την ελληνική μας ρίζα.
Εξέφρασε περηφάνεια για το ηρωικό έπος του 1955-1959, σημειώνοντας ότι «νιώθουμε εθνικά περήφανοι για την ελληνική καταγωγή μας, για τον ένδοξο απελευθερωτικό αγώνα για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.
Μίλησε για «διδάγματα από το παρελθόν και σωφροσύνη για το μέλλον. Αυτός είναι ο δείκτης μας, είπε, και ξεκαθάρισε κάτι, «ειδικά από απ’αυτούς που ήταν απόντες το ‘55-59, και θεωρούν πως η υπόμνηση της εθνικής μας καταγωγή είναι ανάθεμα στο σύγχρονο κόσμο».
«Θέλω με ξεκάθαρο τρόπο να πω πως αισθανόμαστε πολύ περηφάνεια για την ελληνική μας ρίζα και καταγωγή και αυτό δεν μας παρεμποδίζει από το να συνεχίσουμε τον αγώνα για να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, που χωράει Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες Αρμένιους και Λατίνους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
NEWS